top of page
  • Writer's pictureMaarten De Moor

MY CO2: de interactieve workshop om je koolstofvoetafdruk te bepalen

Na een pauze van meer dan zes maand slaag ik er eindelijk weer in om wat tijd en energie vrij te maken voor de klimaatcoach blog! We hebben niet stilgezeten en zijn uiteraard met allerlei klimaatgerelateerde projectjes bezig, waarover binnenkort meer. Eén ervan is de MY CO2 workshop.


De oplossing voor elk complex probleem begint bij het begrijpen van de oorzaken en hun onderlinge relaties. Anders riskeer je weinig effectieve of zelfs contraproductieve oplossingen door te voeren. Als je eenmaal een probleem ten gronde begrijpt en klaar bent om een oplossing op grote schaal door te voeren stoot je vaak op een volgend obstakel: hoe overtuig ik de mensen in mijn omgeving dat het een goed idee is om dit door te voeren? We leven immers in een democratie, waar je nergens komt als je geen meerderheidsstem voor je idee krijgt. Met deze twee principes ging Carbon 4, het klimaatconsulting bureau van Jean-Marc Jancovici, aan de slag in 2019. Dit leidde tot de creatie van MY CO2, een interactieve tool waarmee je in groep tijdens een workshop je persoonlijke koolstofvoetafdruk kan bepalen op een constructieve manier en zonder te culpabiliseren. Het doel is om inzicht te krijgen in je huidige situatie en welke hefbomen het meest effectief zijn voor jou om je koolstofvoetafdruk te verminderen.


Sinds eind 2022 ben ik ambassadeur voor MY CO2. Vandaar een uitnodiging voor de eerste nederlandstalige MY CO2 workshop op Woensdagavond 18 Januari van 20u tot ~21u30. De workshop is gratis en beperkt tot maximum 20 deelnemers.


Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een emailtje naar maarten.dmoor@gmail.com om je in te schrijven.


13 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page